Kategorier
Målning

Målare sätter färg i Stockholm

Vilken färg man ska välja är personligt. Smaken är olika hos var och en. Vågar man inte lita på sin intuition kan en målare i Stockholm bestämma färg.

Den lilla stugan står ledsen och trasig på gården utanför Stockholm. Det var länge sedan någon brytt sig om den. Nu har Mia, dottern i familjen Pettersson, bestämt sig för att det är dags att ändra på det. Hon minns när hon som liten lekte där och bestämmer sig för att det ska bli en plats för släktens alla barn.

Jobbet är omfattande och innan hon kan börja dekorera får en byggfirma rusta upp stugan. Sen kontaktar hon en målare hon känner för att fråga om denne kan tänka sig att hjälpa till. Givetvis betalar hon hans företag men förklarar att det skulle vara roligt att arbeta tillsammans som de gjorde som små.

Samarbete med målare

När huset är redo kommer barndomsvännen och målaren Niklas från en målerifirma i Stockholm. Hon minns honom som galen och rolig och de ränderna har tydligen inte gått ur. Tillsammans planerar de färger. Varje rum ska få sin egen glada färg och dekoration. De diskuterar om det kanske ska bli roliga figurer också.

Husets energi växer fram och till sist måste de motvilligt erkänna att det var klart. Till helgen skulle familjen Pettersson samlas och barnen skulle ge sitt utlåtande. Niklas skulle givetvis vara där. Vilken tur hon hade som kände en målare i Stockholm. En som kunde allt om måleri. Annars hade det aldrig blivit lika bra.