Kategorier
Okategoriserade

Köpa rullställning – låt bli stegen

Om du ska nå upp på en husfasad eller kapa grenar i ett högt träd, ska du undvika att klättra på stegar. Genom att köpa en rullställning arbetar du säkrare.

Du är anställd som fastighetsskötare i ett större bolag som har flera hyresfastigheter. Husen består av två plan, och du har tagit på dig att putsa fönster utvändigt med jämna mellanrum. Fastigheterna är visserligen inte så höga, men du måste naturligtvis ha en stege eller ställning för att nå tillräckligt högt upp.

På flera innergårdar finns gamla och höga träd. Ibland måste träden ansas och grenar sågas av. Visst kan bolaget anlita en arborist, men varför ska de göra det när de har en händig fastighetsskötare? Du ställer upp men har ett krav. Du vill inte riskera att falla ner på en stenlagd gårdsplan.

Köpa rullställning – en säker arbetsställning

Fastighetsägaren ger dig i uppdrag att handla in en ordentlig arbetsplattform. Att köpa en hög stege blir det inte tal om. Då måste du utföra en balansakt med olika verktyg i händerna. Du vill inte heller flytta en stege gång på gång. Det återstår att köpa rullställning. Men hur fungerar den?

Som namnet avslöjar är en rullställning en arbetsplattform på hjul. Med en rullställning kan du nå upp till sju meters höjd om det behövs. En sådan ställning kan ha arbetsplattformar på olika höjdnivåer. På plattformarna kan du placera verktyg, material och exempelvis en hink med vatten. Du kan röra dig ledigt på plattformarna. Och du flyttar ställningen enkelt, eftersom den går på hjul.