Kategorier
Snickare

Attefallshus kan lösa trångboddheten i Stockholm

Har ni växt ur huset men vill helst inte flytta? Bygg ett attefallshus på tomten i Stockholm och få hela trettio kvadratmeter extra boyta. Här är några tips.

Bostadssituationen i Stockholm kan vara knepig och att hitta rätt bostad är inte alltid det lättaste. Bor man redan i hus men önskar sig några extra kvadratmeter kan lösningen vara att komplettera med ett attefallshus. Det är dessutom mycket billigare än att köpa ett större hus och flytta.

Ett attefallshus är hela trettio kvadratmeter stort och alltså femton kvadratmeter större än en friggebod. Om man vill får man faktiskt uppföra både en friggebod och attefallshus på sin tomt utan bygglov. Men innan man kör igång måste man anmäla detta till byggnadsnämnden som då måste ge klartecken innan man kan börja bygga.

Välj ett attefallshus som passar ihop med villan

Det finns flera tillverkare av attefallshus i Stockholm och gott om olika hus att välja mellan. De flesta av dem är ritade av olika arkitektkontor och är väldigt välplanerade. Bäst brukar det bli om man väljer ett attefallshus som utseendemässigt passar ihop med villan. Ett attefallshus kan fungera som kontor, förråd, gästbostad och första egna boendet för tonåringen eller studenten.

Då användningsområdet är brett är det så klart viktigt att man väljer ett attefallshus som är anpassat till hur man ska använda det. Det brukar löna sig att satsa på ett arkitektritat attefallshus av god kvalitet. Det finns färdiga hus som snabbt går att montera men man kan även få ett specialritat hus designat efter de specifika behov som man kanske har.