Kategorier
Renovering

Behöver huset en trapphusrenovering?

Vissa utrymmen i ett bostadsrättshus kan förtjäna lite mer kärlek än de får idag. Trapphuset skulle säkert må bra av en trapphusrenovering, inte sant?

I bostadsrättshus finns det ofta ställen som får lite styvmoderlig behandling. Utrymmen som man inte bryr sig så mycket om eftersom de inte är del av den egentliga bostadsytan för lägenheterna som ligger i huset. Det kan vara vinds- och källarförråd, cykelförråd, soprum, tvättstuga eller trapphus.

Förhoppningsvis hålls utrymmena åtminstone rena och prydliga, och belysningen fungerande. Att sedan det är lite skavmärken på väggarna eller att färgen flagnar lite är kanske inte så betydelsefullt. Det är lätt att tänka så, men åtminstone ett av dessa utrymme borde få lite mer kärlek än så, nämligen trapphuset.

Trapphusrenovering för hållbarhet

Trapphuset är ju det första som möter både boende och gäster när de kliver in från gatan, genom porten. Hur det ser ut där sätter tonen för hela byggnaden. Så ta en titt på ert trapphus. Hur ser det ut egentligen? Var det länge sedan något gjordes vid där? Då kan det vara dags att fundera på en trapphusrenovering.

En renovering av trapphuset kan göra det mycket mera trivsamt och inbjudande. Genom smarta materialval kan det också bli mer hållbart än tidigare, samtidigt som det blir snyggare. Och de boende är oftast måna om att fortsätta att hålla det snyggt när det gjorts fint. Inte minst kan en trapphusrenovering faktiskt öka värdet på lägenheterna i huset och det är något som gynnar hela föreningen.