Kategorier
Golv

Vilka olika typer av golv passar ditt hem?

Golv utgör grunden för våra dagliga steg och påverkar både hemmets värme och estetik. Men vilket golv är rätt för dig? Trä, plast eller laminat? Här går vi igenom alternativen steg för steg.

När vi står inför valet av golv till våra hem tar vi hänsyn till både våra plånböcker och våra känslor. Vi gör detta med en dos förnuft också. Olika delar av hemmet behöver olika golvtyper, och ibland är vissa material helt enkelt olämpliga. I andra rum fungerar nästan alla golvtyper. Ofta får vi nöja oss med de befintliga golven i våra köpta eller hyrda bostäder. Men när vi får möjligheten att välja själva, öppnar sig en värld av möjligheter. Trägolv, klinker, laminat eller plastmatta utgör de vanligaste valen, och nästan alla fungerar om de placeras rätt. Om inte, måste vi omvärdera våra val.

Hur väljer man rätt golv för hemmet?

I dagens värld är det allt vanligare att vi väljer att installera laminatgolv. Laminat består av flera lager med olika material, och det översta lagret är en fotoreplika. Det är därför laminatgolv kan efterlikna både trä och klinker. Variationen är närmast oändlig, och laminat passar praktiskt taget överallt utom i våtutrymmen. Klinkergolv är gjorda av sten och tål därför fukt, vilket gör dem lämpliga för alla rum. De är hållbara och lätta att rengöra. I vårt klimat är det en bra idé att kombinera klinkergolv med golvvärme. Plast är ett praktiskt material, liknande laminat, med en mångfald av utseenden. Det fungerar väl i alla rum, är praktiskt och prisvärt.

När det kommer till trägolv är variationen imponerande. Här finns allt från parkettgolv till skeppsgolv och plankgolv. Det som förenar dem är deras förmåga att förnyas. Ett skadat eller slitet golv av annat material går inte att återställa.

Golvslipning för Ökad Livslängd

För de som har turen att äga en bostad med äldre trägolv är golvslipning ett naturligt val. Om golvet inte tidigare har slipats många gånger, går det enkelt att återställa det. Om du väljer att köpa ett nytt trägolv gäller samma princip. Men, se till att kontrollera med din leverantör så att golvet inte är för tunt, eftersom en viss tjocklek krävs för att utföra en snygg slipning.

När golvet har slipats av professionella och behandlats med lämplig ytbeklädnad får du ett kvalitetsgolv som ser ut som om det installerades förra veckan!

Genom att överväga dina behov och rummets krav kan du hitta det perfekta golvet för ditt hem. Och om du vårdar det på rätt sätt, kommer det att vara en investering som varar i många år framöver.

Dags för golvslipning? Besök denna hemsida för vidare information samt tips för dig: golvslipningnacka.nu