Kategorier
Rör

Rörinspektion Stockholm – vanliga frågor 

Som villaägare i Stockholm så blir man ganska snart varse om att saker och ting som man tidigare tagit för givna numera kommer att kosta pengar. Alla renoveringar och alla reparationer kostar pengar och det ligger på ditt bord att betala detta. 

Du kommer också att lära dig vikten av underhåll och vikten av att i tid upptäcka – och åtgärda – problem. Ju snabbare du agerar, desto lägre blir också kostnaden. På samma sätt som en BRF eller en fastighetsägare agerar med regelbundet underhåll och förvaltning så ska man, i en mindre skala, agera som villaägare. Ett vanligt problem – och en bortglömd detalj – i både hus och fastigheter gäller stammarna.

 Att exempelvis vatten- och avloppsledningar går sönder är långt ifrån ovanligt – men frågan är om det handlar om slumpens skördar eller om det går att förhindra? Vi skulle säga att man i nio fall av tio kan förhindra att ett rör springer läck och detta genom en rörinspektion i Stockholm. Genom en rörinspektion i Stockholm så får man snabba svar kring skick och status på sina stammar och kan, med detta underlag som vägvisare, också agera därefter. 

Här nedan tänkte vi svara på några vanliga frågor om en rörinspektion i Stockholm och ge dig lite mer information om ämnet. Enligt följande: 

När kan en rörinspektion vara nödvändig? 

Det finns olika tillfällen för en rörinspektion i Stockholm. Har du ett stopp i avloppet, känner du en konstig lukt – eller misstänker du att ett rör inte håller måttet baserat på ålder? Ett annat vanligt område handlar om nybyggnation eller i samband med att man ska köpa en bostad. Genom att inspektera rören – även i dolda, svåråtkomliga utrymmen – så kan man säkerställa kvalitet. 

Vilka åtgärder kan vidtas efter en rörinspektion? 

Handlar det om ett stopp så kan en vanlig åtgärd innebära en stamspolning där man med hett vatten och högt tryck rensar stammarna. Om en rörinspektion skulle visa brister – sprickor, hål eller kopplingar och skarvar som inte håller tätt – så kan ett större ingrepp vara nödvändigt. Antingen ett renodlat stambyte eller det mer alternativa och billigare relining.