Kategorier
Dränering

Dränering för alla som är bosatta i Västerås

Dränering går till på samma sätt i Västerås som i övriga landet. Man gräver upp runt byggnaden, tätar, lägger nya rör, fyller på med singel och leder bort fukt.

Har du aldrig tidigare varit med om att dränera kommer du märka att det kräver både tid och engagemang för att det ska bli ordentligt gjort. Om du funderar på att göra det själv ska du börja med att fråga dig om du klarar av att hantera en liten eller möjligtvis en stor grävmaskin.

Det går förvisso att gräva för hand men det är verkligen ett snudd på oöverstigligt och tungt arbete. Men innan vi går händelserna i förväg. När är det läge att dränera? En av anledningarna är att du redan fått in fukt i din byggnad. Kanske har det blivit översvämning i källaren?

Det finns flera anledningar till att det kan bli översvämning i en källare. Ett rör kan ha gått sönder utan att du har uppmärksammat det. Då kan det ha stått och runnit vatten i flera månader, vilket lätt orsakar fuktskada. Ett fönster kan ha gått sönder och dag efter dag har det mer eller mindre regnat in genom det trasiga fönstret.

Dränering i Västerås steg för steg ger ett bra resultat

När man ska göra en dränering i Västerås går man ofta steg för steg tillväga. Det första är att gräva upp runt byggnaden. Då frilägger man den våta grunden och kan ge den en chans att torka med vinden och solens hjälp. På insidan sätter du in en byggfläkt och låter den stå på så länge det behövs.

Att torka ut grunden kan ibland ta flera månader, om det har gått lång tid innan skadan upptäcktes. När allt är torrt ska grunden kläs med ett täckande lager av fuktavvisande material. Men innan det ska du kolla så att det inte behöver läggas ut nya dräneringsrör. Dessa leder undan vattnet från husets grund.

När väggen är täckt med en matta som stöter bort fukt och alla rör är hela kan du fylla på med grus eller singel. Det är steg två i att leda undan stora vattenmängder. Det är vanligt att gruset sjunker ihop över tid så passa på och fyll ut rejält. Då slipper du att fylla på med ytterligare en hög grus nästa år igen.