Kategorier
Bygg

Renoveringsarbete med hantverkare i Stockholm

Om du ska göra någon form av ombyggnad eller renovering i ditt hus behöver du ofta ta hjälp av en yrkesman. Låt en hantverkare i Stockholm göra jobbet.

Om du köpt ett äldre hus som behöver byggas om eller renoveras, kan du ha ett omfattande arbete framför dig. Många utgår ifrån att de är duktiga hemmafixare och tänker göra alla arbeten själva. Men är det så klokt? Som amatör kan du lätt överskatta din egen förmåga och inte blir det enklare om familjens inflyttningsdatum närmar sig med stormsteg.

Om orken tryter eller om det behövs speciell kompetens för att utföra vissa renoveringsarbeten, är det klokt att anlita en utbildad och erfaren hantverkare. Vissa moment kräver dessutom att en behörig person utför arbetet, exempelvis en elektriker eller en rörmokare. En felaktig installation kan ge oanade konsekvenser. 

En hantverkare i Stockholm vid ombyggnad

Elsa och Peter har köpt ett fallfärdigt hus som de ska omvandla till ett drömhus. Huset ligger skärgårdsnära och har under åren utsatts för vädrets olika nycker. Taket måste läggas om och husfasaden måste ses över och målas. Inte nog med det! Det mesta inomhus måste förändras och nya hushållsapparater ska komma på plats.

Peter vill gärna känna sig som en duktig hemmafixare och tänker göra de flesta arbeten själv. Inte oväntat är Elsa något skeptisk till Peters optimism. “Ska du inte ta hjälp av några duktiga hantverkare istället för att göra allting själv?” frågar hon en dag. “Du har ju ditt jobb att sköta under dagarna och du kan inte ägna kvällar och helger till att renovera huset”.

En hantverkare i Stockholm lämnar garanti

Efter en tid inser Peter att hans sambo har rätt. Han tar kontakt med en byggfirma som har hantverkare inom flera olika områden. Firman svarar för att deras olika yrkesmän har rätt utbildning och certifiering. Och naturligtvis finns det en ansvarsförsäkring om något skulle gå fel.

Peter väljer ut de delar i projektet där han behöver hjälp. Från byggfirman får han en fast offert. Firman tar jobben som en totalentreprenad vilket innebär att de olika insatserna samordnas. Det finns ingen risk för att de olika hantverkarna springer i vägen för varandra. Byggfirman lämnar garanti för att de olika arbetena blir fackmannamässigt utförda. Och Peter och Elsa kan dra av arbetskostnaden som ett rotavdrag.