Kategorier
Golv

Med golvslipning i Stockholm får ditt golv nytt liv igen

Repor och fläckar får din parkett i Stockholm att se trist ut. Med golvslipning och en snygg ytbehandling kan du ge ditt trägolv nytt liv. Här är några tips.

Repor och fläckar som har trängt in i träet kan få ditt trägolv att se trist och ofräscht ut. Med golvslipning och en ny ytbehandling kan du snygga till golvet och få det att se ut som nytt igen. Genom att välja en annan typ av ytbehandling än tidigare kan du även påverka golvets utseende och känsla.

Det går att mörka ner eller ljusa upp ett trägolv genom att färga in det med en lasyr eller pigmenterad olja. Därefter kan man lägga på ett skyddande vax eller en lack, vilket passar bra om det är ett rum som utsätts för lite mer slitage. Båda vax och lack finns numera även i matt finish.

Därför ska du anlita någon för golvslipning

Det är viktigt att golvet blir helt jämnt utan slipspår när man slipar det, så att ytbehandlingen kan lägga sig jämnt över golvet och ge det ett bra skydd. Det är därför man själv inte ska slipa golvet utan i stället anlita en firma som är experter på golvslipning i Stockholm.

Ta in offerter från några olika golvslipningsföretag, men titta även på erfarenhet och vilka olika typer av ytbehandlingar de erbjuder. Tänk på att det är bättre att betala lite mer och få ett perfekt resultat eftersom golvet då kommer att hålla sig snyggt mycket längre. Glöm inte heller bort att nyttja rotavdraget.