Kategorier
Målning

Målerifirma i Stockholm pratar om underarbetet

Det finns få saker som är lika viktigt som underarbetet. Det är något som varje målerifirma i Stockholm kan hålla med om. Bra underarbete skapar bra resultat.

Hur gör man för att få den perfekta väggen? Det första steget är alltid att ta bort det som går från den gamla väggen, om det är ett renoveringsprojekt. Gammal tapet ska rivas bort, och om det finns några bubblor eller skador i väggen så måste man ta hand om dessa. Ett måleriföretag i Stockholm som är vant har alltid med sig flera olika spackel för att kunna få ett så bra resultat som möjligt.

Stora hål kan behöva lagas med gipsspackel. det är ett spackel som stelnar snabbt, och som håller formen. Det är utmärkt att laga lite större hål i gipsskivan med. Vanligt spackel brukar vara lösare och trillar därför gärna ut. Om man ska sätta remsa så använder man sig av ett remsspackel. Detta innehåller lite mer lim än vanligt spackel, och gör att remsan inte bubblar eller lossnar.

Slipning är A och O för målerifirma

Varje proffsigt måleriföretag använder sig av elektriska maskiner för att slipa. Det har många fördelar. Inte bara får man ett snabbt resultat. Det är också lättare att slipa, vilket gör att man inte behöver anstränga sig fullt lika mycket. Även om maskinen är tung, så är det mer ergonomiskt än att slipa för hand. Många slipmaskiner har också en dammsugare kopplad till sig. Det gör att man sparar på lungorna.

Det finns även små slipmaskiner för hörn och trånga utrymmen. Det gör att man endast behöver slipa ytterst få ställen för hand. På ett kick har man en utmärkt vägg, redo att måla och tapetsera på. Många gillar att sätta fog i hörnen för att ge ett rundare, snyggare avslut på väggen. Speciellt om väggen ska målas. Man kan foga hörnen innan målning, eller efter grundstryket.