Kategorier
Målning

Målare för fasader i Uppsala

När ni ska måla om huset, eller hela föreningen, så är det bra att i tid ta kontakt med en målare i Uppsala som är redo att ta sig an ett sådant projekt.

Det är så lätt att tänka att det bara kommer ta ett par dagar, och sedan kommer det att vara klart. Men det tar mycket längre tid än så. Det är faktiskt ett helt projekt att måla om huset. Dessutom är det andra tekniker än inomhusmålning som behövs, och grövre verktyg. En målare i Uppsala vet att kvalitetspenslar lönar sig i längden eftersom penslarna i syntet släpper sin borst hela tiden.

När man målar om så vill man att det ska gå snabbt, men det är fortfarande ett tidskrävande och tålamodsprövande projekt. Om man målar för snabbt eller inte har planerat tillräckligt bra, så kan det få stora, dyra konsekvenser. Till exempel så behöver alla fasader sopas av eller tvättas, beroende på vilken typ av färg det är. Och har de tvättats av, så behöver de också torka innan man sätter igång.

Så tänker en målare om olika färger

Det beror helt på vilken typ av fasad man har. En färg som var väldigt vanlig under många år var slamfärg. Ett vanligt exempel på slamfärg är Falu rödfärg. Slamfärg skiljer sig mycket från olje- och vattenbaserad färg, och kräver annorlunda behandling. Det är lättare att måla om, men man behöver måla om oftare än med andra färger.

Oljebaserade färger finns knappt kvar längre, eftersom de flesta har gått över till vattenbaserade alternativ. Men om man har oljebaserad färg så är det värt att notera att man inte kan måla över med vattenbaserad färg på en gång. Man behöver först slipa ner den gamla färgen om man vill att den vattenbaserade färgen ska fästa sig ordentligt. Vattenbaserad färg behöver alltid rena, tvättade ytor för att kunna sjunka in och skydda träet.