Kategorier
Fönster

Går det att hitta prisvärda fönster som även är snygga?

Genom att byta fönster på fastigheten kan man många gånger sänka sina energikostnader en hel del. Men hur väljer man egentligen nya fönster och finns det prisvärda fönster som även är snygga?

Den största anledningen till att man byter fönster är att de man har är dåliga, läcker värme och släpper in kall luft vintertid. Man vill helt enkelt ha ett bättre inomhusklimat och lägre energikostnader. Men estetiken är också viktig då man väljer nya fönster, likaså underhållskrav, hållbarhet och pris. Fast väljer man energisnåla fönster med ett lågt u-värde tjänar man så småningom in kostnaden för de nya fönstren, genom sänkta värmekostnader. Energisnåla fönster som även estetiskt passar huset bidrar också till ett högre fastighetsvärde.

Därför ska man välja fönster av nordiskt virke

När man väljer nya fönster till fastigheten brukar man utgå från arkitekturen och välja fönster som passar huset. Har fastigheten tidigare fått sina originalfönster utbytta mot annan modell, brukar det löna sig att återställa fasaden och välja tidstypiska fönster. Men ska man byta fönstermodell måste man många gånger först ansöka om bygglov. Nya fönster kan kosta en hel del men det går att hitta prisvärda fönster av bra kvalitet om man handlar via nätet, utan mellanhänder. För att få fönster som håller länge gäller det att välja fönster av nordiskt virke, som är anpassat till vårt klimat. De kan hålla i stort sett hur länge som helst bara man underhåller och målar om fönstren när det behövs.