Kategorier
Fönster

Fönsterrenovering lönar sig ofta på äldre hus i Stockholm

Är ni en bostadsrättsförening eller fastighetsägare i Stockholm som funderar över om det är bäst att byta eller renovera fönstren? Det korta svaret är att det beror på hur gamla fönstren är.

Från sekelskiftet och fram till mitten på sextiotalet gjordes fönster av det bästa virket. Har man fönster från denna period lönar det sig därför inte att byta ut dem, utan det anses mycket bättre att renovera dem. Dels för att det är mer miljövänligt att renovera och återanvända, men också för att det är bättre för fastighetens värde med originalfönster av bra kvalitet. Har man äldre fönster av bra virke ska man därför vara rädd om dem och renovera dem när det behövs. Sköter man underhållet som man ska kan fönstren i stort sätt hålla hur länge som helst.

Som småhusägare kan man själv klara fönsterrenoveringen

Att skrapa färg, slipa, kitta och måla är inte gjort i en handvändning. För att det ska bli riktigt snyggt krävs det dessutom en van hand. Som småhusägare kan man många gånger klarar att renovera fönstren själv, men som bostadsrättsförening eller fastighetsägare av en hyresfastighet måste man ta hjälp utifrån. Som tur är finns det företag som är specialiserade på fönsterrenovering som vet hur man varsamt fräschar upp gamla fönster. Priserna kan dock variera mycket mellan olika firmor, det kan därför varar bra att ta in flera offerter. Beroende på fönstertyp kan man också i samband med renoveringen låta montera ett isolerglas på insidan och på så vis göra fönstret mer energisnålt. Läs mer om fönsterrenoveringen på den här hemsidan: fönsterrenoveringstockholm.nu