Kategorier
Bygg

Dags att bygga hus i Stockholm

Bygga hus i Stockholm kräver kunskap. Att anlita hantverkare är viktigt om man inte är utbildad i ämnet. Inte bara för utseendet utan för försäkringens skull.

Efter att ha bott i lägenheten tillsammans i fem år tyckte både Anton och Angelique att det kändes som det var dags för nästa steg. De visste att de passade ihop efter alla år och kunde tryggt börja planera för sitt framtida hem genom att leta efter hus eller varför inte bygga ett där i utkanten av Stockholm.

Efter att ha funderat fram och tillbaka hade de beslutat sig för att de skulle bygga sitt hus. Det skulle bli ett hem som kunde gå i arv i generationer, tänkte de. När de blev gamla kunde någon av de framtida barnen ta över. Det var något som även det ingick i nästa steg. Att börja en ny liten familj.

De var inte gravida än men det var viktigt för dem att huset var klart i tid. Därför letade de fram några byggfirmor som hade bra rykte och bad var och en om en offert för att se vad det skulle kosta att skapa det familjehem som de båda önskade. Sedan var det bara att vänta på svaren.

Nu skulle de bygga hus

Efter att ha sållat i högen av företag bestämde de sig för en erfaren byggfirma för husbygge i Stockholm. Både Angelique och Anton hade hört mycket bra om de hantverkare som jobbade på företaget och det kändes tryggt. Det var viktigt att de kunde lita på att jobben blev gjorda av kunnig personal.

Det handlade om säkerheten för deras framtida barn. Men inte bara det. Tog man hjälp av icke auktoriserade hantverkare kunde det slå tillbaka om något gick fel. Då kunde man ha sådan otur att försäkringen inte gällde. Det kunde visa sig bli väldigt dyrt i längden och den erfarenheten kunde de vara utan.

Anton var ute på byggplatsen där grunden för hemmet skulle läggas. När arbetarna skapade grunden kom flickvännen på besök. Hon hade med sig en keps som hon gav till Anton. På den stod “Du ska bli pappa”. Han kunde knappt andas. Han kunde inte bli lyckligare. Huset hade börjat byggas och de, han och Angelique, var med barn.