Kategorier
Isolering

Modern isolering i Örebro som är miljövänlig

Företag i Örebro erbjuder modern, naturlig isolering. Isoleringen är brandsäker, miljövänlig och återvinningsbar eftersom den består av träfiber från skogen.

När det gäller bostäder så vill de flesta ha en giftfri naturlig inomhusmiljö. Enligt vissa källor tillbringar vi 90 procent av vår tid inomhus och en stor del av den tiden tillbringar vi i hemmet. Tiden hemma är också den tid när vi sover och återhämtar oss vilket gör vårt inomhusklimat ännu viktigare. För att skapa en hälsosam miljö i våra hem så krävs det att bostaden är giftfri, välisolerad och har god ventilation.

När man väljer att isolera, eller tilläggsisolera, ett hus är det viktigt att man väljer en kunnig leverantör. Felaktigt utförd isolering kan ge upphov till fukt och mögel vilket i sin tur bland annat kan orsaka huvudvärk och allergier. I Sverige behöver vi skydda våra bostäder både från stark kyla och från värme. Kraftiga temperatursvängningar kan ge upphov till kondens i fastigheten vilket är en grogrund för fukt och mögel.

Naturlig isolering som levereras av en erfaren byggfirma förebygger fuktskador

Naturlig isolering består av träfiber som blandats med brandsäkra salter. Träfibern kommer framförallt från gran och tall och kan levereras som lösull eller som isoleringsskivor.
Isolering som är tillverkad av naturliga råvaror bidrar till att skapa en giftfri inomhusmiljö. Den är också anpassad för att fungera i det nordiska klimatet med kalla och varma årstider.

När man tar kontakt med ett företag som arbetar med effektiv isolering i Örebro så får man hjälp och råd att välja den typ av isolering som passar bäst. I tak med fasta mått eller i raka väggar passar det med isoleringsskivor medan lösullen passar bäst på vindar med håligheter eller väggar med hålrum. Efter ett hembesök får man en kostnadsfri offert och en tydlig tidsplan för hur arbetet kan läggas upp.