Nya Fönster 24 – Fönster & Inredning Hitta Fönster- och Inredningsföretag nära dig

Kronfönster


30.2013 · Kategori: Fönsterföretag

Att slå sig in på den Svenska marknaden för fönster är inte det lättaste. Vi svenskar har stora krav på våra fönster, och många av de ledande aktörerna har varit verksamma i många, många år. Att då ta sig in på fönstermarknaden som ren nykomling är inte det lättaste. Det är dock fullt möjligt, vilket historien om Kronfönster demonstrerar på ett mycket tydligt sätt. Det var när företagets grundare Carl-Gustaf Svensson 2005 skulle byta fönster. Han tyckte helt enkelt att det dels var lite förvirrande med att alla företag hävdade att deras fönster var bäst, på alla sätt och vis, och dels att det var för dyrt. I slutändan visade det sig att han helt enkelt inte hade råd att byta fönster. Det var där som grunden för kronfönster lades.

En av de saker som Carl-Gustaf Svensson märkte var att alla fönstertillverkare åkte hem till honom och mätte. Detta irriterade honom, då han själv ansåg sig mer än kapabel till att göra detta, och där föddes en tanke. Varför inte göra som IKEA, och lägga över en del av arbetet på kunden? Givetvis är detta inte en lösning som passar alla, och en del föredrar säkert den extra säkerhet det innebär att den tillverkare man köper av sköter mätandet. Detta var dock bara en del i försöken att hålla kostnaderna nere. Att importera material från Östeuropa, en annan, då kostnadsläget där var, och är, ett annat. På så sätt håller Kronfönster kostnaderna nere, även om man självklart inte vill tumma på kvalitetskraven. Fönstren håller god kvalitet, och

Framgången för kronfönster har också inte låtit vänta på sig, och idag tillverkar och levererar man fönster till flera nordiska länder. Man är idag en av de största fönstertillverkarna i Sverige, och växer snabbt. Fönsterkonceptet som den snåle smålänningen Carl-Gustaf Svensson kom upp med har blivit en stor framgång. Även om det som huvudsakligen lockar kunderna är det låga priset, så visar undersökningar också att de allra flesta är nöjda med kvalitén på de fönster man får. Kronfönster påminner lite om ett annat småländskt företag, IKEA, som också arbetar efter principerna god kvalitet till lågt pris, där kunden själv gör en del av arbetet.

Hemsida

Kommentarsfältet är stängt