Nya Fönster 24 – Fönster & Inredning Hitta Fönster- och Inredningsföretag nära dig

Älvdalsfönster


11.2013 · Kategori: Fönsterföretag

För den som vill ha något helt annat än masstillverkade IKEA-fönster, så är Älvdalsfönster ett mycket intressant alternativ. De tillverkar fönster i alla de slag efter kundernas önskemål, och även om det finns andra företag som gör det, så skiljer sig Älvdalsfönster till viss del från mängden, på så sätt att man inte har någon som helst ”standardproduktion”. Alla fönster som tillverkas är på så sätt specialfönster, speciellt tillverkade för just beställaren. Det innebär bland annat att man är lite av specialister på ”ovanliga” fönster, och inte är begränsade av färdiga storlekar och mallar. Hos andra fönstertillverkare kanske du får leta tills du hittar ett fönster som passar, medan det hos Älvdalsfönster i stället är tvärtom – fönstren anpassas efter dig.

Den frihet detta innebär kan kanske verka skrämmande, men på deras hemsida finns en mängd olika exempel och lösningar, som man naturligtvis inte måste följa. Tycker man inte att något av deras förslag och idéer vad gäller spröjs, så står det en helt fritt att välja något annat. Att köpa specialgjorda fönster kan kanske kräva lite mer tid och energi än att köpa färdigt, men slutresultatet blir också därefter; man kan få exakt det man vill ha, och är inte begränsad av ett aldrig så stort färdigt sortiment.

Men det är ju inte bara spröjs och utseende som gör ett fönster; glastyp är nog så viktigt, och även här har man ett stort urval att välja mellan. Vill du ha dubbelglas eller trippelglas, energiglas eller något annat? Älvdalsfönster har där ett gott utbud att välja mellan, som bör täcka in de flesta behov man kan ha som svensk husägare. Älvdalsfönster tillverkar helt enkelt fönster som ser båda bra ut (företrädesvis i klassisk allmogestil; man är ju från Dalarna, men givetvis även i andra stilar), och som håller värmen under kalla vinternätter.

Vad gäller pris och leveranstid så kan man kanske tro att båda dessa inte är de allra bästa; med tanke på att alla fönster specialtillverkas, och visst är det så att det är både billigare och snabbare att köpa ett massproducerat fönster. Det handlar helt enkelt om vad man värderar, och hur mycket man tycker gammalt hederligt svenskt hantverk är värt.

Kommentarsfältet är stängt